The Ultimate Guide To marka stratejisi

Dayanıklılık, ekonomi, güvenlik gibi. Örneğin bazı motorsiklet markaları yakıt ekonomisine odaklanırken, bazıları kuvvete bazıları görüntüye bazıları dayanıklılığa odaklanıyor.

Stratejik Marka Yönetimi Eğitimi, katılımcılara günümüz dünyasında bir işletmenin marka olmak için yapması gerekenler ve pazarlama iletişimi hakkında bilgi veren bir on-line eğitim planıdır.

Bir markanın başarısı, doğru hedef kitleye ulaşmayı ve onların beklentilerini karşılamayı gerektirir. Bu nedenle, marka hedefleme ve segmentasyon stratejileri oldukça önemlidir.

Bir şirkete ya da markaya ilişkin tek bir kişinin değil de, şirketin içinden bir grup insanın aynı şeyi söylemesi müşteriler için çOkay daha inandırıcı hale gelir. Yapılan bir araştırmaya göre, bu mesajlar çalışanlarınız tarafından verildiğinde %561 daha fazla kişiye ulaşmış olur.  

Marka konumlandırma markayı tüketicinin kafasına yerleştirme sürecidir. Konumlandırma stratejisi ise çeşitli yollarla geliştirilir.

Fakat aldığım eğitim sonunda şunu söylemeliyim keşke sizin gibi hocalar üniversitede anlatsa dersleri. Hocam çok daha fazlasını hak ediyorsunuz.

Şemsiye marka ile yazımızın başında değindiğimiz marka genişlemesini birbirinden keskin hatlarla ayırt etmek kolay değildir. Virgin team örneğinde de kısmen buna değinmeye çalıştık. Buna rağGentlemen kavramlar arasındaki şu farklara işaret edebiliriz:

Bunun önüne geçmek için de başarılı olun ya da olmayın, tasarladığınız ve uyguladığınız her stratejinin, sizi nasıl etkilediğini analiz etmeniz gerekir. Sonuçları doğru analiz ederek advertisementımları daha da sağlamlaştırmak, güçlü ve başarılı bir marka ve marka yönetimi sağlayan işletmelerin başarı sırlarından da biridir.

Marka kimliği, görsel bir temsil gerektirir. Bu nedenle, başarılı bir marka kimliği oluşturmak için brand, renk paleti, tipografi ve diğer görsel öğeler dikkatlice seçilmelidir.

Şemsiye markalaşma özellikle FMCG (Hızlı Tüketim Ürünleri) sektöründe sıkça karşılaşılan click here bir uygulamadır.

sürecinde kriz durumlarında izlenecek stratejilerde başarılı olabilmek için sürekli iyileştirme ve inovasyon yaklaşımı benimsenmelidir.

Aslında bu madde her tür iş için gerekli bir koşuldur. Sonuçları denetleme ve buradan hareketle yeni stratejiler üretmek, marka yönetimi için de elzemdir. Düşünülen ve uygulanan planların, kampanyaların, stratejilerin olası sonuçlarını düşünme ve sonuçları değerlendirme, markanın bir sonraki advertımını nasıl atabileceği ile ilgilidir. Düşünülmeyen ve önemi üzeri durulmayan sonuçlar, yeni hayal kırıklıkları ve eksikleri de beraberinde getirecektir.

Kendini yetiştirmiş marka müdürlerine de bu yüzden çokça ihtiyaç var. Ben de öğrendiklerimi, araştırdıklarımı, bildiklerimi burada paylaşıyorum. Daha fazla bilgi için Hakkımda sayfasını inceleyebilirsiniz.

Marka kimliği, markanın değerlerini, hedef kitleye hitap şeklini ve markanın kişiliğini temsil eder. Bu nedenle, markanın kim olduğunu belirlemek önemlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *